Jdi na obsah Jdi na menu
 

Představujeme týmy UNIQA Extraligy mužů 2013/2014: SK Volejbal Ústí nad Labem

 Již v sobotu 19. 10. 2013 startuje UNIQA Extraliga žen a mužů 2013/2014. Na stránkách Českého volejbalového svazu vyjde při této příležitosti série článků představující jednotlivé týmy. Jako první představujeme družstvo SK Volejbal Ústí nad Labem.

Historie klubu

Kořeny organizovaného volejbalu v Ústí nad Labem sahají do první republiky pod hlavičkou Sokola Ústí nad Labem. První doložený oficiální turnaj se odehrál v Trmicích v roce 1938 u příležitosti společných slavností Čechů a Němců.

Historicky největší úspěchy zaznamenali ústečtí volejbalisté v letech 1995 - 1999 pod hlavičkou společností Setuza a.s., která jako silný ekonomický partner vstoupila do ústeckého volejbalu v roce 1994. Ústečtí volejbalisté vybojovali tři tituly Mistra ČR, vyhráli třikrát Český pohár a startovali tři sezóny v nejprestižnější evropské klubové soutěži - v poháru Ligy mistrů. V roce 1999, k velké lítosti všech příznivců a aktivních volejbalistů, odstoupila Setuza a.s. od sponzorování ústeckého volejbalu. Klub VK Setuza ekonomicky zkrachoval a ústecká volejbalová pevnost na čtyři roky zmizela z mapy špičkového volejbalu v ČR.

Znovuzrození volejbalu zde nastalo po komunálních volbách v roce 2003, kdy představitelé města poskytli finanční prostředky na projekt "Návrat vrcholového volejbalu do Ústí nad Labem" a byl založen nový klub pod názvem SK Volejbal Ústí nad Labem. V současné době klub plně funguje od oddílů přípravky, přes žaky, extraligové kadety, extraligové juniory, až po muže ve druhé lize a především muže "A" v extralize ČR.

Naše otázky zodpověděl trenér týmu René Dvořák.

1) Jak hodnotíte loňskou sezónu?

Těžko hodnotit loňskou sezónu, protože jsem byl u kormidla jiného týmu, ale určitě je to neúspěch, být poslední nesplní nikdy jakýkoliv cíl týmu. Tohle určitě nepřísluší hodnotit mně.

2) Jakými změnami družstvo prošlo od konce minulé sezóny extraligy?

Zůstala tu prakticky pětice, kde v základu snad hráli jen Mach a Kořínek, vlastně ani nevím, točilo se to. Kádr se prakticky vyměnil hodně, přišla řada nových kluků, mladých kluků.

3) Jaké jsou cíle týmu pro nadcházející ročník?

Cíle by měl stanovit generální manažer klubu, ale co se týče mne, tak cílem bude stabilizovat výkonnost mladých hráčů. Každý vyhraný zápas bude úspěchem, chceme rozhodně extraligu letos zachránit. My, jako tým, jsme se o cílech nebavili, podle mě je to zbytečné. Neznáme sílu soupeřů, ani vlastně neznáme sílu svou, protože ten mančaft je tak nový, tak obměněný, tak mladý, že nevíme, co se bude dít s hráči, až přijdou nějaké stresové situace a kritické momenty. Uvidíme, co hráči předvedou, jaký bude charakter mužstva a jak se mladí hráči, kteří nikdy nehráli extraligu, zachovají. Začátky asi budou těžší, ale postupem času, jak se budeme otrkávat, tak bychom měli hrát kvalitněji.

Tým SK Volejbal Ústí nad Labem

Trener Rene Dvorak Dan Hyks Jakub Kauer Jakub Kraus Jan Prochazka Jan Vodvarka Jiri Korinek
Lukas Hrzan Martin Mach Roman Pekarek Milan Bican Vit Bartunek Vit Kindermann Generalni manager Mgr. Miroslav Prikryl
 
 
 


Poslední fotografie



Sportovní trofeje



Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 4
Celkem: 550676
Měsíc: 6336
Den: 807