Jdi na obsah Jdi na menu
 

Hledáme volejbalisty s vadami sluchu!

 

Vážení trenéři a vedoucí všech volejbalových klubů a svazů v ČR,

jménem STK beachvolejbal a volejbal ČSNS (sportovní technická komise beachvolejbal a volejbal Českého svazu neslyšících sportovců) Vás žádáme o průběžné informování Vaší volejbalové základny, v níž se vyskytují neslyšící, nedoslýchaví volejbalisté či volejbalisté s kochleárním implantátem (dále KI = kochleární implantát - zařízení nahrazující sluch).

Tito neslyšící, nedoslýchaví volejbalisté a volejbalisté s KI mají možnost se účastnit ME, MS v beachvolejbalu neslyšících a dle výsledků i deaflympiády = olympiády neslyšících, která se stejně jako olympiáda koná jednou za 4 roky. Dále mají možnost startovat i na MČR (jak v klasickém šestkovém volejbale, tak i beachvolejbale) a mezinárodní lize DVCL (Deaf Volleyball Champions League).

Na těchto soutěžích mohou startovat sportovci dle regulí CISS (mezinárodní světová organizace neslyšících sportovců) s lékařsky ověřenou ztrátou sluchu minimálně 55 dB na lepším uchu. Není-li si někdo jistý, zda splňuje požadavky, ať se i přesto ozve, zjistíme to.

Tito volejbalisté zvláště nedoslýchaví a uživatelé KI často na první pohled normálně slyší, telefonují a většinou neovládají znakový jazyk (což rozhodně není podmínkou reprezentace), ale i přesto mohou splňovat limit pro výše uvedené soutěže.

Hledáme hráče všech věkových kategorií. V žádném případě je nechceme trhat z Vašich klubů, naopak budeme rádi, když nadále budou trénovat pod Vaším vedením a zlepšovat se.  V případě blížícího se ME, MS neslyšících či deaflympiády bychom byli rádi, kdybyste jim umožnili se účastnit vícedenních či víkendových soustředění v beachvolejbalu/šestkovém volejbalu, která se převážně konají v Praze (často se tyto soustředění plánují na termíny mimo sezónu českých soutěží). Máme například hráčku, která hrála zároveň juniorskou extraligu v Ostravě, či hráče, který byl členem širšího výběru kadetské reprezentace. Pro všechny hráče je to skvělá možnost si zatrénovat nad rámec mateřského klubu, vyzkoušet nové tréninky, získat nové zkušenosti, a případně i vyjet za turnaji do zahraničí.

Pro více informací mě můžete kontaktovat na tel. čísle 777 259 214 (Jan Žídek – předseda STK beachvolejbal a volejbal neslyšících a člen výboru ČSNS) či na e-mail: deaf.volejbal.beach@gmail.com.

Předem děkuji za podporu a Vaši vstřícnost.

 

S pozdravem,


Jan Žídek

Český svaz neslyšících sportovců, z.s.

Zátopkova 100/2

160 17 Praha 6 – Břevnov

IČO: 452 46 688

 
 


Poslední fotografie



Sportovní trofeje



Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 6
Celkem: 545589
Měsíc: 5824
Den: 402