Jdi na obsah Jdi na menu
 

Projekt Díky, trenére!

Zatím 15 trenérů volejbalu bylo nominováno do soutěže Díky, trenére, která hledá inspirující příběhy trenérů a trenérek mládeže. Z toho více než polovina vyplnila dotazník na webové stránce www.dikytrenere.cz, který je nutný pro pokračování v soutěži o 100 000 korun na zahraniční stáž. Své trenéry mohou nominovat děti, rodiče svěřenců, příznivci, blízcí, známí aj. prostřednictvím webu Dikytrenere.cz. Čas máte do 14. června.

Projekt Díky, trenére má za sebou měsíc života. Svěřenci nebo jejich okolí poděkovali v nové sportovně-společenské akci víc než 700 trenérům a trenérkám mládeže. Výzvu pak přijalo 400 z nich a už vyplnili dotazník. Z volejbalu bylo poděkováno patnácti trenérům ze všech možných koutů České republiky, z toho pěti trenérkám. Je vidět, že se každým dnem zvětšuje komunita chápající, že nejlepší sportovci nevyrostou bez zanícených nadšenců. „Díky, trenére je místo, které komukoliv umožňuje poděkovat svému trenérovi a vyjádřit to tím, že ho nominuje do soutěže,“ říká Petr Rydl, organizátor soutěže ze Spolku pro podporu mládežnického sportu.

Trenér mládeže roku 2015 může být z jakékoliv sportovního odvětví a vyhraje pobyt pro sebe a svého svěřence v jednom z prestižních světových tréninkových center v hodnotě 100 000 Kč a jeho klub či oddíl dostane přilepšení v hodnotě 50 000 Kč na přípravu dětí. Ty navíc získají možnosti poznat a zatrénovat si se svými idoly, předními českými sportovci. Vyhlášení soutěže proběhne v listopadu letošního roku.

Dosud nejvíc přihlášených trenérů má fotbal (24 %), basketbal (11 %) a házená (7%). Z analýzy vyplněných dotazníků zatím vyplývá, že víc než polovina trenérů se trénování věnuje proto, že je baví. Živí se jím 15 % z nich, zbytek (27 %) si trenérstvím přivydělává. Průměrně se tito trenéři věnují své práci 11 let.

Každý den roste rodina příznivců, kteří podporují soutěž Díky, trenére. V současnosti se do ní zapojilo už víc než 30 sportovních svazů a mnohé známé tváře, kromě jiných i Zdeněk Haník. Pro web www.dikytrenere.cz se předseda Českého volejbalového svazu vyjádřil o situaci dobrovolných trenérů: „Bohužel jejich počet ubývá. Aby někdo chodil třikrát týdně do haly a obětoval trénování mnoho víkendů bez odpovídající odměny, už přestává být možné. Na jedné straně nelze veškerou činnost zaplatit. Na straně druhé je třeba dobrovolným trenérům zlepšit podmínky. Třeba v jejich právní ochraně, zavést daňové úlevy. Cítím, že se s tím musí rychle něco udělat, je to úkol pro sportovní svazy,“ říká zakladatel Unie profesionálních trenérů. Více čtěte zde: (http://www.dikytrenere.cz/predseda-hanik-radi-trenerum-hledejte-vlastni-cesty-k-informacim)

Neváhejte a oceňte práci Vašich trenérů a trenérek poděkováním a přihlášením do soutěže Díky, trenére.

 
 


Poslední fotografie



Sportovní trofeje



Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 1
Celkem: 548882
Měsíc: 5410
Den: 252