Jdi na obsah Jdi na menu
 

Malina

 Od konce minulé sezony hledalo volejbalové Ústí nového trenéra. Šéf Miroslav Přikryl vedl celou řadu jednání, leč bez úspěchu. Zadařilo se až necelé dva týdny před startem extraligy. Severočeši získali do svých služeb Jana Malinu.



Někdejší kouč české juniorské reprezentace dokázal dovést do extraligového play-off ČZU Praha, o to samé  má teď dokázat s perspektivním týmem Ústečanů. V pondělí už Malina ordinoval hráčům první tréninkovou jednotku.

„Jsem rád, že po delším úsilí a jednání nakonec došlo k dohodě s trenérem Honzou  Malinou," spadl balvan ze srdce manažeru Přikrylovi. „Pro fanoušky Ústí to není tak známé jméno, ale je to trenér, který poslední sezony vedl v extralize ČZU Praha a předtím se dlouhá léta pohyboval v mládežnickém volejbale," představil v kostce Malinu Přikryl. „Známe se osobně. Poprvé jsem Honzu registroval už před dvaceti lety. Mám důvěru v jeho charakter i volejbalovou odbornost." 

Přikrylovi se ulevilo, že nakonec dokázal získat trenéra, a nebude tak už muset koučovat sám. „Kompetence jsou teď jasně dané. Nový trenér ponese zodpovědnost za přípravu mužstva a prvním hrajícím asistentem bude Salon. Já zůstávám manažerem a   budu i k dispozici pro konzultace, takže z toho úplně nevypadnu. Ale zodpovědnost bude na Malinovi," ujasnil šéf.

Zkušenému funkcionáři se zároveň podařilo zlanařit i druhého nahrávače, jednadvacetiletého Samuela Podstupku ze Slovenska. „Těší mě, že se nám podařilo vyřešit problém s druhým nahrávačem. Je to bývalý juniorský reprezentant, který loni působil v druhé německé Bundeslize, kde chtěl pokračovat, ale rozhodl se, že transfer zruší, protože tam byl jako amatér a musel i pracovat. U nás byl na třídenní stáži a zalíbilo se mu tady.  Usoudil, že pro jeho volejbalový růst bude lepší, když bude hrát extraligu v Ústí než pracovat v Německu a málo tam hrát." Podstupka by  měl tvořit se Sobkem kvalitní nahrávačskou dvojici. „Uvidíme, jak se poperou o post jedničky," krčí rameny Přikryl.

„Vyřešili jsme to, co nás trápilo, a teď už se můžeme soustředit jen na hru a výsledky," těší manažera. „Musím konstatovat, že tabulka od středu dolů se hodně vyrovnala a pro nás nebude jednoduchá jak záchrana, tak boj o play-off. Postup mezi nejlepších osm týmů se jeví jako hodně ambiciózní, ale kádr na to individuálně rozhodně má," ujistil Přikryl, který dostal od zastupitelstva města příslib víceletého financování klubu. „Díky tomu bychom mohli uzavírat s hráči víceleté smlouvy, což by byl pro náš mladý a nadějný tým obrovský přínos."

 
 


Poslední fotografie



Sportovní trofeje



Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 7
Celkem: 551939
Měsíc: 7042
Den: 496