Jdi na obsah Jdi na menu
 

Bílinská volejbalová liga v květnu znovu na "Tyršáku"!

Je tomu už přesně čtvrt století, kdy se zrodila Bílinská volejbalová liga (BVL) v myšlenkách bílinských volejbalových veteránů. Úvodní hvizd prvních zápasů zazněl na kurtech Tyršovy zahrady v Bílině 1. května 1996.

Do prvního ročníku soutěže  se přihlásilo devět družstev: WC SRPŠ, Kometa, The golden stars, Sokol, Doly, Tygři, Gymnázium, Atletický klub a HASU. Všechny jmenované týmy vytvořily krásnou volejbalovou tradici, která se udržela až do třetího tisíciletí. Tehdy se dokonce hrálo v několika divizích a zápasy se těšily ohromné divácké návštěvnosti. Hráči byli mohutně podporováni svými fanoušky v příjemném prostředí na třech antukových  kurtech. Vzduchem létaly balóny, areál zněl potleskem diváků i radostí hráčů z povedeného útoku a přibývání bodů na počítadlech. Byly to zkrátka krásné časy, kdy pak soupeři na hřišti rádi poseděli u společného piva po skončení zápasu.

Jak už to bývá, s přibývajícím věkem ubývají síly a i nadšení. Stalo se tedy smutným faktem, že po odchodu  p. Jaromíra Jiráska BVL zanikla úplně, třebaže "Tyršák" je stále k dispozici.
V Bílině aktuálně není nic, co by neslo odkaz slavné odbíjenkářské historie našeho města. A že je na co vzpomínat! Hluboko v minulém století okusilo družstvo žen, právě na Tyršáku, jak bolí předloktí po přijmu kubánského podání. A je třeba dodat, že bohužel i poslední aktivní extraligový odchovanec zdejší antuky má již tři křížky na zádech....

S podzimem 2019 nám prostě přišlo líto, že Tyršák, slavný volejbalový svatostánek v Bílině, zůstává nevyužitý. Od myšlenky byl už jen krok k činům.
V sobotu 2. května 2020 se koná první ročník obnovené varianty BVL v podobě jednodenního turnaje a uvidíme, co bude dál ... je jen na Vás, zdali nám pomůžete volejbal v Bílině obnovit ... ať už jako hráči nebo diváci!  Podpořte nás svou účastí!
Upozorňujeme, že aktuální stav Tyršovy zahrady nám dovolí využít pouze dva kurty, s antukovým a umělým povrchem. Třetí kurt je díky nevhodnému plastovému povrchu pro potřeby volejbalu prakticky nepoužitelný, ale do budoucna věříme v zajištění finančních prostředků pro jeho renovaci a opětovné fungování.
Zájemci mohou svůj tým přihlásit do čtvrtka 30.04. 2020 prostřednictvím mailu volejbalbilina@gmail.com. Startovné činí 500 Kč za tým.

Veškeré další podrobné informace uvádíme na webových stránkách https://bvl9.webnode.cz/ a pro mladší generace samozřejmě provozujeme  fb fan page https://www.facebook.com/BilinskaVolejbalovaLiga
Zároveň si dovolujeme oslovit místní firmy a podnikatelské subjekty, že uvítáme jakoukoli podporu v podobě cen pro vítěze. Těm, kteří tak  již učinili s pokorou děkujeme.
Důvodů, proč dorazit je spousta: zažít atmosféru obnovené BVL, setkat se s volejbalovými kamarády, zafandit, ale také obdivovat píšťalky rozhodčích, které budou zhotoveny na 3D tiskárně pouze pro příležitost tohoto turnaje. Neváhejte, udělejte si májovou vycházku na Tyršák!

Závěrem bych chtěla ještě prozradit, že s podzimem chystáme i volejbalovou školičku pro naše nejmenší s cílem obnovit silnou volejbalovou generaci v Bílině. Ale o tom více až v červnovém vydání!

za BVL,
Pavla Aubrechtová

zpravodaj_02.jpgzpravodaj_003.jpgzpravodaj_01.jpg

 
 


Poslední fotografie



Sportovní trofeje



Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 6
Celkem: 551219
Měsíc: 6635
Den: 381