Jdi na obsah Jdi na menu
 

Přípravný turnaj KCM v Českých Budějovicích

 

V sobotu 21.12.2019 se krajské výběry dívek i chlapců zúčastnily přípravného turnaje v Českých Budějovicích.

Hodnocení účasti dívčího výběru.

Na turnaji jsme poprvé vyzkoušeli všechny nominované hráčky v ostrém zápasovém zatížení.

  • Dokázali jsme vytvořit dvě družstva, která jsme pracovně nazvali žluté a modré družstvo.
  • Všechny hráčky dostaly větší, nebo menší prostor, aby se nám ukázaly.
  • Díky dobrému rozlosování jsme mohli řídit i sledovat každý zápas našich družstev samostatně a zároveň našemu zrovna hrajícímu družstvu pořizovat statistiku hráček.

Turnaj ukázal na čem budeme mj. dále pracovat: 

  • Najít leadera/leadery týmu. V obou našich týmech prozatím chyběla dominantní hráčka, která by v průběhu hry, respektive v klíčových momentech jednotlivých zápasů na sebe vzala odpovědnost na příjmu (přímo či v organizaci příjmu) a v útoku.  Naši soupeři tyto "rozdílové" hráčky (leadery týmu) v sestavě měli (jednu až dvě), a to se v případech našich zápasů ukázalo, jako zásadní výhoda.  Ne náhodou jsme pak tyto "rozdílové" hráčky (které jsou zvyklé plnit roli leadera týmu) soupeřů měli možnost vidět na proběhnuvším turnaji Prague Volleyball Games v Praze, a to v sestavě České reprezentace ČR U14. Závěr: Nemusíme mít nutně v sestavě reprezentantku, ale leadera/leadery týmu ano. Jedním z mnoha úkolů v modelaci našeho družstva KCM proto do budoucna bude, vybrat a připravit na roli leadera týmu vhodné typy z řad našich hráček a naučit je v této roli hrát. 
  • Týmová souhra a herní systém.  Je věcí, na které je třeba pracovat  s jakýmkoliv družstvem, a to systematicky a dlouhodobě.  Turnaj byl v tomto případě pouze reálnou konfrontací, kdy některé ze zúčastněných družstev mělo herní systém zvládnutý lépe, jiné o něco hůře. U našich družstev jsme nečekali v oblasti týmové souhry zázraky. Byl to pro naše dívky první společný turnaj a ačkoliv jsme hráčkám prezentovali herní systém, který chceme na turnaji hrát, tak některé hráčky se na námi požadovaný systém hry nedokázaly tak rychle přeorientovat. Vyrovnávaly se i s tím, že některé hrály na jiném postu, než jsou zvyklé hrát ve svých klubech. Naše systémové "skřípání" však dívky nahrazovaly velkou bojovností, a to hodnotíme velmi pozitivně.  Závěr:  Naše práce s družstvem v rámci dalších srazů.  
  • Příjem podání. Jeden ze základních stavebních kamenů hry každého družstva. Náš příjem v rámci turnaje byl jako na houpačce a takový jsme ho popravdě i čekali. V zásadě se dá říci, že naše modré družstvo díky selhání na příjmu přišlo o třetí místo v turnaji (koncovky obou setů o medaili) a žluté družstvo v koncovce prvního setu o páté místo přišlo o celý zápas. Zvládnutí příjmu je na rozdíl od zvládnutí herního systému (musí ovládat a uplatňovat ve hře všechny hráčky) individuální činností jednotlivce. Činností klíčovou, činností, která se dá v tréninku zásadně nadrilovat a v herní praxi vypilovat. Závěr: Naše práce s družstvem v rámci dalších srazů. Odstraňování špatných návyků v postavení hráčky při příjmu v návaznosti na typ soupeřova podání, jakož i v návaznosti na to, jakou útočnou akci chceme po příjmu hrát.
  • Malé zapojení středových hráček.  Naše hra středem v případě dobrého příjmu  - byla pomalá, ale v zásadě jsme to čekali. Citovaná rychlost útoku středem primárně souvisí s individuální souhrou (blokařka vs nahravačka), ale také, což vnímáme, jako velmi důležité,  se správnými náběhovými návyky středových hráček (z jejich různého postavení při příjmu), jakož i s kvalitou příjmu samotného, s věděním, jakou útočnou akci chceme po dobrém i horším příjmu hrát, atd.  Závěr: Naše práce s družstvem v rámci dalších srazů, sehrávání nahrávaček se středovými hráčkami (správný a rychlejší náběh pro "falešný útok" i reálný útok) i hráčkami na kůlu a hráčkami v zóně 6 (kombinace). 

Co se nám při startu našich družstev v turnaji líbilo: 

  • Zápas o třetí místo s KCM Jihočeský kraj "A". Velká koncentrace, boj (hra v poli) o každý míč. Tento zápas před velkou diváckou kulisou oba týmy dostal na maximální hranici volejbalových dovedností hráček obou družstev. 
  • Kvalita podání našich děvčat. 
  • Bojovnost. Rozhodně jsme cítili snahu všech děvčat se nám trenérům ukázat a prodat momentálně to nejlepší ze svých hráčských dovedností.... 
  • Pozitivní a kamarádská nálada všech našich děvčat. Vzájemná podpora a fandění si, jakož i spontální fandění našemu výběru kluků ve finále. 
  • Chuť co nejlépe reprezentovat. Vyrazit na turnaj těsně před Vánoci, kdy mnozí z jejich vrstevníků si užívají zcela jiných osobních požitků/prožitků.
  • Naše družstva úmyslně nebyla rozdělena na slabší a silnější. Chtěli jsme dva herně vyrovnané týmy a tyto v zásadě uspěly. Třetí místo v nabité konkurenci bylo hodně blízko a páté místo také.  Turnaj nám ukázal, že ačkoliv v nadcházejícím období opět nominaci zúžíme a vytvoříme jeden silný tým, pořád budeme mít v záloze další hráčky, které předvedenou hrou na tomto turnaji prokázaly, že do širší nominace KCM dívek - ROZHODNÉ PATŘÍ.

Výsledky:

Žluté družstvo

Složení: Z. Bučková, K. Bušková, J. Janoušková, K. Kůrková, M. Šponarová, A. Houdová, N. Pyšná, E. Červenková, B. Lupínková, B. Vlčková, N. Bílkovská, L. Hostetterová

ÚSTECKÝ KRAJ - STŘEDOČESKÝ KRAJ "A" 0:2 (-18, -22)

ÚSTECKÝ KRAJ - VYSOČINA 2:1 (-20, 23, 10)

ÚSTECKÝ KRAJ - JIHOČESKÝ KRAJ "A" 0:2 (-14, -18)

Zápas o 5 - 6.místo

ÚSTECKÝ KRAJ - JIHOČESKÝ KRAJ "B" 0:2 (-23,-18)

CEKOVÉ 6.MÍSTO

Modré družstvo

Složení: V. Bílkovská, M. Chodlová,  A. Bučková, S. Libichová, L. Kindlová, N. Neckářová, K. Rosová, A. Hvězdová, A. Pešinová, L. Pyšná, B. Šlapáková

ÚSTECKÝ KRAJ - STŘEDOČESKÝ KRAJ "B" 2:0

ÚSTECKÝ KRAJ - LIBERECKÝ KRAJ 0:2 (-12,-11)

ÚSTECKÝ KRAJ - JIHOČESKÝ KRAJ "B" 2:0 (24,17)

Zápas o 3. místo

ÚSTECKÝ KRAJ - JIHOČESKÝ KRAJ "A" 0:2(-26,-25) 

CEKOVÉ 4.MÍSTO 

Děkujeme všem hráčkám za jejich účast na turnaji.

Miloš Volf - hlavní trenér

Honza Moucha - trenér asistent

20191221_165918.jpg20191221_182944.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení účasti chlapeckého výběru.

Krajský výběr chlapců byl poskládán z hráčů pouze dvou klubů, SKV Ústí n. L. a VK Jirkov. Trenér Luboš Smrčina (VK Jirkov) během turnaje na hřišti protočil všech 12 hráčů, kteří ukázali, že v této kategorii je třeba s nimi počítat. V turnaji totiž nepoznali hořkost porážky a celý turnaj vyhráli. Zvláště cenná jsou vítězství nad výběry Jihočeského a Libereckého kraje, což jsou Mekky mládežnického volejbalu v ČR. Trenér Luboš Smrčina hodnotil velmi pozitivně nadšení a zapojení všech hráčů. Turnaj zároveň ukázal herní nedostatky, na kterých je nutno v další přípravě zapracovat - obranná i útočná hra středových hráčů, souhra s nahravačem, obranné postavení v poli, variabilita útoku.

Sestava: Baťha Petr, Kohout Milan, Klein Antonín, Lank Šimon, Lavička Ondřej, Musílek Jakub, Horský Antonín, Zeman Matouš, Jelínek Martin, Volf Matyáš, Sysel Lukáš, Dvořák Jiří, Chalupa Martin

img-20191222-wa0001.jpgimg-20191222-wa0002.jpg

 
 


Poslední fotografie



Sportovní trofeje



Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statistiky

Online: 1
Celkem: 549034
Měsíc: 5477
Den: 232